Handige fitness apps

De drie beste fitness apps voor thuis

Smartphones zijn echt niet meer weg te denken uit ons leven, dus waarom gaan we ze dan niet gebruiken voor gezonde doeleinden? Gelukkig dachten er meer mensen zo en zijn er verschillende leuke maar vooral handige fitness apps ontwikkeld die mensen helpen gemotiveerd te blijven sporten. Hier worden verschillende fitness apps behandeld die door veel gebruikers positief beoordeeld zijn en die gewoon helemaal gratis zijn.

CalorieënTeller van MyFitnessPal

De fitness app MyFitnessPal is misschien wel de beste applicatie om je voeding bij te houden die momenteel beschikbaar is. Zodra je de applicatie opstart dien je enkele gegevens in te voeren zoals je gewicht en je doel (afvallen, onderhoud of aankomen). Vervolgens kan alles worden ingevoerd wat die dag gegeten is of nog gegeten gaat worden. Middels aparte kopjes voor ontbijt, middageten, avondeten en snacks is het handig om onderscheid te creëren. Met meer dan zes miljoen geregistreerde producten staat jou product er ook tussen. Is dit niet het geval dan kun je deze gemakkelijk zelf invoeren. Je kunt ook je dagelijkse activiteit invoeren en zo wordt niet alleen duidelijk hoeveel calorieën je nodig hebt, maar ook hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten.

7 Minute Training van Simple Design

Het leven wordt steeds drukker en drukker en veel mensen geven aan geen tijd te hebben om te sporten en zelfs niet om thuis gebruik te maken van een fitnessapparaat. Ongeveer drie miljoen mensen maken al gebruik van deze gratis fitness app om thuis in korte tijd een intensieve training te voltooien. De essentie van deze training is dat er steeds 30 seconden met hoge intensiteit getraind wordt en daarna 10 seconden rust genomen wordt per ronde. Een ronde bestaat uit 12 verschillende oefeningen en een training bestaat weer uit twee of drie rondes. De enige benodigdheden voor deze training zijn in huis aanwezig, zoals bijvoorbeeld een stoel of een muur waar tegen geleund kan worden. Veel gebruikers geven aan tevreden te zijn met de applicatie omdat deze een goede ondersteuning biedt om een krachtige training neer te zetten binnen minimale tijd.

Hartslagmeter van Azumio

Deze fitness app kan nauwkeurig de hartslag meten zonder het gebruik van een polsband of borstband. Door middel van de vingertop kan de applicatie aflezen wat de hartslag van de gebruiker is. Ook kan de applicatie een real-time grafiek creëren waaruit het ritme van de hartslag overzichtelijk af te lezen is. Een handig hulpmiddel dus om de hartslag te monitoren zonder dat er een mogelijk vervelende accessoire gedragen dient te worden.

Terug naar overzicht